HomeWijkenKeizer KarelparkZwemmers weer welkom in zwembad De Meerkamp

Zwemmers weer welkom in zwembad De Meerkamp

AMSTELVEEN – Tijdens de lockdown was het niet mogelijk om te zwemmen in zwembad De Meerkamp. Ook niet in het buitenbad. Sinds zaterdag wordt er echter weer volop gezwommen in het bad. Iedereen is weer welkom al is de horeca nog wel gesloten.

“We zijn zaterdag meteen opengegaan,” zegt de directeur van AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur. “Het geeft enorm veel energie om weer zwemmers in het water te zien. Of het nu gaat om zwemlessen, recreanten of deelnemers aan de aquagym.”

Voor het zwembad geldt dat 100% van de capaciteit van een zwembassin of afzonderlijke ruimte mag gebruikt worden, waarbij 1,5 meter afstand houden verplicht is. Kinderen tot 18 jaar hebben geen coronatoegangsbewijs nodig. Ouders mogen hun kinderen helpen met omkleden. Zij moeten een coronatoegangsbewijs laten zien.

Sinds zaterdag mag er in ieder geval weer door iedereen worden gesport. Voor de binnen- en buitensport gelden geen restricties meer voor wat betreft openingstijden en groepsgrootte, al dient er wel rekening te worden gehouden met de anderhalvemeterregel die verplicht is als die de sportbeoefening niet in de weg staat.

Voor de binnensport is vanaf 18 jaar wel een coronatoegangsbewijs vereist, bij de buitensport geldt dat voor bepaalde voorzieningen binnen. Kleedkamers, douches en toiletten zijn open. Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten, en voor binnenfaciliteiten van buitensportlocaties. 

Onderlinge wedstrijden zijn binnen en buiten toegestaan binnen de eigen sportvereniging: anderhalve meter afstand houden is niet verplicht als dat door de aard van de sport niet mogelijk is. Publiek is niet toegestaan en de sportkantines zijn alleen geopend voor afhaal.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS