HomeAmstelvenersZwemmen, koken of schilderen: activiteiten voor Amstelveners met beperking weer gestart

Zwemmen, koken of schilderen: activiteiten voor Amstelveners met beperking weer gestart

AMSTELVEEN – Nu de lockdown is beëindigd, organiseert de Amstelveense vrijetijdsvereniging de Schakel weer activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. De aftrap was gisteravond in zwembad de Meerkamp.

“Ze willen echt graag weer onder de mensen zijn”, zegt vrijwilliger André. Dat bljkt, want nadat ze hun koudwatervrees hadden overwonnen, werd het één groot feest. Deelnemer Hennie is door het dolle heen. “Ik vroeg steeds aan de begeleiders: ‘wanneer mogen we weer zwemmen?'”

beperkt in amstelveen

“Echt leuk om elkaar weer te zien in plaats van Whatsappen enzo”, reageert deelnemer Sylvia enthousiast. Dat is precies wat de Schakel wil: dat mensen met een beperking samen dingen kunnen ondernemen.

‘Ze mogen gek doen’

“Ze mogen gillen, ze mogen gek doen”, zegt vrijwilliger André. Hij merkt dat het zwemmen ontzettend belangrijk is voor deze bijzondere groep mensen. “Je ziet het echt goed”, vertelt hij. “En het is een hoop bewegen. Anders hangen ze op de bank. Ook bij hen kwamen de coronakilo’s eraan.”

De afgelopen tijd lagen alle activiteiten van de Schakel stil, maar nu er steeds meer wordt versoepeld, komt het langzaam weer op gang. Behalve voor sportieve activiteiten kunnen mensen er ook terecht voor een gezellige caféavond of schilderles, er is een kookclub en je kunt er nog veel meer doen.

Celine Sulsters
Celine Sulstershttp://aanamstelveen.nl
Ik ben Celine (25), een van de oprichtsters van AAN! Amstelveen, bestuurslid en op dit moment journalist bij NH Nieuws. Zelf ben ik dol op het maken van verhalen en ik vind het leuk om met de creatieve club achter AAN! en NH te bedenken hoe wij het nieuws op verschillende manieren kunnen brengen. Mijn studie journalistiek aan de Vu heeft daar zeker aan bijgedragen. Ik heb tot mijn 23e in Amstelveen gewoond, dus ik ken het gebied goed. Ik heb er vertrouwen in dat AAN! de komende jaren steeds meer gaat groeien. Help ons vooral om jou te vertellen wat je wil horen en waar je je druk over maakt!

AANRADERS