HomeOndernemenZuid-Koreaanse gamegigant kiest Amstelveen als Europese thuisbasis

Zuid-Koreaanse gamegigant kiest Amstelveen als Europese thuisbasis

AMSTELVEEN – De Zuid-Koreaanse game-ontwikkelaar Pearl Abyss heeft Amstelveen gekozen als Europese thuisbasis. De gamegigant die zo’n elf jaar geleden werd opgericht heeft een grote hit met het online spel Black Desert. Wereldwijd wordt de game door zo’n 40 miljoen mensen gespeeld.

De Aziatische ontwikkelaar opereert al enige tijd vanuit de Parktoren aan de Van Heuven Goedhartlaan. De Nederlandse site thatsgaming weet nu te melden dat dit het Europese hoofdkantoor gaat worden van de Zuid-Koreanen. Op het ogenblik zijn er zestien mensen werkzaam.

“Onze Europese fans zijn erg belangrijk voor ons. We geloven sterk in de toegevoegde waarde van een fysieke aanwezigheid in de regio. Met de oprichting van Pearl Abyss Europe willen we de best mogelijke service verlenen aan onze spelers. Daarnaast willen we een team van experts bouwen dat de lancering van onze toekomstige line-up ondersteunt,” vertelt Lybee Park, de vice-president van Pearl Abyss Europe.

De game Black Desert genereerde al zo’n twee miljard dollar omzet. Voor de komende tijd staan de games Crimson Desert, DokeV en Plan 8 op de rol.

Hieronder een preview van de game Crimson Desert, waar het Zuid-Koreaanse softwarehuis nu aan werkt.


Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS