Home112'Zoon Italiaans maffiakopstuk runt bedrijf samen met Amstelveens raadslid'

‘Zoon Italiaans maffiakopstuk runt bedrijf samen met Amstelveens raadslid’

Amstelveens D66-raadslid Tawros Aslanjan runt samen met de zoon van Italiaans maffiakopstuk Alduino G. (59) een onderneming in de stad. Er zouden binnen de politie zorgen zijn over die connectie tussen het raadslid en de zoon van de mafioso, die in februari in Brazilië is gearresteerd.

Alduino Giannotta

Dat schrijft het AD vanochtend. Over de zakelijke banden tussen de maffia-zoon en het gemeenteraadslid is een rapport opgesteld dat zou circuleren bij het Openbaar Ministerie, de politie, Rijksrecherche en het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC), dat onderzoek doet naar banden tussen de onder- en bovenwereld. 

Eind november werd het appartement van de zoon van Alduino G., door de krant aangeduid als D. G., in Amstelveen beslag genomen. Dit zou deels gefinancierd zijn door die vader. Het beslag op de woning is gedaan op verzoek van justitie in het Zuid-Italiaanse Lecce, waar een groot strafrechtelijk onderzoek loopt tegen hem.

Rondom de arrestatie van Alduino G. begin dit jaar in Brazilië is ook een inval geweest in een woning van hem in Amsterdam. Daar nam de politie naar verluidt twee vuurwapens in beslag.

‘Naiviteit of vooropgezet doel’

De connectie tussen zijn zoon en raadslid Aslanjan baart rechercheurs van de Amsterdamse politie, die connectie hebben onderzocht, zorgen, stellen zij tegen AD. D. G. en Aslanjan zijn jeugdvrienden en gezamenlijk aandeelhouder in meerdere bedrijven. Welke zorgen dit precies zijn, wordt niet duidelijk.

Wel zeggen ze: “Het contact kan uit naïviteit zijn ontstaan, maar ook met een vooropgezet doel zijn geweest”, zeggen zij tegen AD.

“Dit verpest en overschaduwt mijn hele leven”

Zoon Alduino G.

Het Amstelveense raadslid zegt zijn handen in het vuur te steken voor de onschuld van ‘zijn beste vriend’. De Italiaan reageert tegen de krant: “Dit verpest en overschaduwt mijn hele leven.”

Het criminele verleden van vader is voor Aslanjan geen onderwerp geweest bij het openen van hun onderneming. “Ik keur de daden van zijn vader uiteraard op geen enkele manier goed, maar ik vind dat hij daar niet de dupe van mag zijn. “

Burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen zegt tegen het AD het rapport over de link nog niet te kennen. Hij geeft wel aan snel contact op te nemen met het raadslid.

Raadslid Aslanjan reageert tegen NH Nieuws dat hij het ‘verschrikkelijk’ vindt. Straks verschijnt op NH Nieuws een artikel met een uitgebreide reactie van hem. 

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS