Home112Zoekactie naar vuurwapen van dodelijke schietpartij Wieringerstraat

Zoekactie naar vuurwapen van dodelijke schietpartij Wieringerstraat

AMSTERDAM – In Zuidoost bij Kelbergen is de politie vandaag in het water op zoek naar het vuurwapen van de dodelijke schietpartij op de Wieringerstraat afgelopen december.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) van de politie. Deze zijn met speciale middelen in de sloot aan het zoeken. Daarvoor wordt een boot ingezet en dregmiddelen en magneten. Of er wat is aangetroffen is vooralsnog onduidelijk.

,,De sloot aan de Kelbergen is voor de recherche een interessante locatie op basis van onderzoekgegevens.” aldus de politie. ,,Het vermoeden bestaat dat de dader(s) het vuurwapen dat gebruikt is bij dit schietincident, in dit water of in de directe omgeving daarvan (nabij het voetbalveldje) heeft weggegooid.”

Zwarte Volkswagen Golf

Uit onderzoek is ook gebleken dat een van de daders van de schietpartij langs de Jumbo was gelopen aan de Texelstraat. Ook bleek op datzelfde moment een zwarte Volkswagen Golf door de wijk te hebben gereden. In deze Golf werd later een van de verdachten aangehouden. De politie komt graag in contact met mensen die de betreffende zwarte volkswagen Golf in de omgeving van het schietincident aan de Wieringerstraat en de Texelstraat hebben zien rijden.

Mensen die iets hebben gezien worden gevraagd om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook kan online het tipformulier ingevuld worden.

Het slachtoffer van de schietpartij was de 56-jarige Itzhak Meiri. Hij was geen onbekende in het criminele circuit en zou al op een dodenlijst hebben gestaan. De schietpartij vond op klaarlichte dag plaats in de Wieringerstraat. De politie heeft inmiddels 3 verdachten aangehouden voor de liquidatie.
Foto('s):VLN Nieuws
Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS