Home112Zo zag de wietplantage in de kruipruimte in Westwijk eruit

Zo zag de wietplantage in de kruipruimte in Westwijk eruit

AMSTELVEEN – De politie heeft beelden verspreid van de wietplantage die afgelopen woensdag aan de Westhove in Westwijk werd ontmanteld. De 175 planten bevonden zich in de kruipruimte van een woning.

“Ons onderzoek is gestart naar aanleiding van (belangrijke) tips uit de omgeving van de woning”, aldus de politie Amstelveen bij het bericht op Facebook. “Hierna is door ons verder gekeken naar de inschrijving van bewoners, elektragebruik en opvallende warmte die de woning mogelijk uitstraalde.”

Naast de hoeveelheid planten, is ook te zien hoe de energietoevoer voor de plantage eruit zag. Zo waren er tijdschakelaars aangebracht en een complete stroomvoorziening. Daarnaast werd ook nog water afgetapt.

Niet onschuldig

De politie waarschuwt dat zo’n wietplantage niet onschuldig en zelfs levensgevaarlijk kan zijn, vanwege het risico op brand en wateroverlast. Ook merkt de politie op dat wietplantages en zware misdaad met elkaar verweven zijn.

Foto('s):VLN Nieuws
Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS