HomeNieuwsZilver voor Riejanne Markus op gemengde ploegentijdrit WK

Zilver voor Riejanne Markus op gemengde ploegentijdrit WK

AMSTELVEEN – De Amstelveense wielrenster Riejanne Markus is er niet in geslaagd om haar wereldtitel bij de gemengde ploegentijdrit te prolongeren. De zes Nederlanders die streden om het eremetaal moesten deze keer hun meerdere in erkennen in Duitsland. Zij kwamen 12 seconden sneller aan in de Belgische WK-stad Brugge.

Twee jaar geleden mocht Markus wel de regenboogtrui aantrekken na het winnen van dit nieuwe onderdeel. Het WK werd toen in het Engelse Yorkshire gehouden.

De mannelijke ploegmaten Koen Bouwman, Jos van Emden en Bauke Mollema hadden vandaag echter een matige tijdrit neergezet en kwamen in een zevende tussentijd over de finish. De dames Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk en Riejanne Markus maakten veel tijd goed maar konden niet voorkomen dat het Duitse team deze keer met het goud aan de haal ging.

Markus behaalde eerder deze week al een negende tijd in de tijdrit voor vrouwen.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS