Home112Zaalvoetballer aangehouden na matpartij Emergohal: speler Joods team Maccabi gewond

Zaalvoetballer aangehouden na matpartij Emergohal: speler Joods team Maccabi gewond

AMSTELVEEN – Een lid van zaalvoetbalteam Atletico uit Amsterdam-West is dinsdagavond aangehouden op verdenking van mishandeling bij een wedstrijd die in de Emergohal werd gespeeld. Een speler van het Joodse team Maccabi Nederland raakte hierbij gewond.

Rond 23.00 uur kreeg de Amstelveense politie een melding binnen van de vechtpartij. Eenmaal ter plaatse leken de gemoederen al behoorlijk gesust. Toch werd er een speler van Atletico aangehouden op verdenking van geweld.

Onderzoek

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar toedracht van de vechtpartij. Volgens een woordvoerder hebben beide partijen verschillende verklaringen afgelegd.

De site van het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) stelt dat de spelers van Atletico er behoorlijk hard ingingen bij de duels. Zo hard dat Maccabi besloot om het veld te verlaten. Atletico liet het volgens de getuigen van Maccabi hierbij niet zitten en gingen samen met ‘meegereisde hooligan’ op de vuist.

Hitlergroet

Het personeel van de Emergohal schakelde vervolgens de politie in die met veel manschappen snel ter plaatse was. Volgens de spelers van Maccabi heeft Atletico zich naast geweld ook schuldig gemaakt aan antisemitische opmerkingen en het brengen van de Hitlergroet.

Bij een eerdere wedstrijd, begin maart dit jaar, was er al oneigheid tussen beiden teams. Een speler van Atletico kreeg een rode kaart wegens natrappen, waarna volgens het CIDI een antisemitische scheldpartij uitbrak. “Joden, voetbal, je kunt het zelf wel invullen,” aldus een woordvoerder van Maccabi op de site van het CIDI.

De speler van Atletico zat woensdagmiddag nog vast op het bureau.

UPDATE: De gemeente Amstelveen heeft op de eigen website ook een reactie geplaatst. De uitkomsten van het politieonderzoek gaan worden besproken in de driehoek van burgemeester, Openbaar Ministerie en politie.

“De gemeente keurt iedere vorm van discriminatie en antisemitisme af. In Amstelveen is geen plaats voor dergelijke uitingen,” valt te lezen op Amstelveen.nl.

Foto('s):Pixabay
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS