Home112UPDATE: Yuverta mavo Aalsmeer geschokt na overlijden schoolleider

UPDATE: Yuverta mavo Aalsmeer geschokt na overlijden schoolleider

AALSMEER – De Yuverta mavo in Aalsmeer, voorheen de Westplas, heeft vandaag het trieste bericht gedeeld dat de schoolleider Peter Lievaart is overleden. Nadat het nieuws de medewerkers had bereikt, werden de leerlingen naar huis gestuurd.

“Vanmorgen hebben wij het verschrikkelijk trieste bericht gekregen dat onze geliefde, gepassioneerde en betrokken schoolleider, Peter Lievaart, is overleden. We voelen ons enorm verslagen door dit grote verlies. Onze aandacht gaat uit naar de naaste familie en andere betrokkenen. Voor alle collega’s is dit een grote schok,” schrijft het team van medewerkers in een brief naar de ouders van de leerlingen.

Eerder vandaag meldde AAN! dat de school in ochtend om onbekende reden was ontruimd. Leerlingen en ouders kregen vanmiddag de aanleiding te horen en reageren geschokt.

De school probeert leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden bij het verwerken van het nieuws. “Inmiddels is er een crisisteam gevormd en kijken we met elkaar hoe we de komende dagen omgaan met dit verschrikkelijke nieuws. Wij zullen u hierover op een later moment vandaag informeren.”

Peter Lievaart stond bekend als bevlogen schoolleider. Hij werkte al vanaf 2003 voor het Wellant College. In 2016 werd hij schoolleider van de voormalige Westplas mavo. Tegenover Aalsmeer Vandaag laat een woordvoerder van de school weten dat Lievaart vandaag levenloos in huis is aangetroffen. Hij werd 57 jaar.

Foto('s):VLN
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS