HomeGezondheidXL-teststraat Schiphol na anderhalf jaar voorgoed gesloten

XL-teststraat Schiphol na anderhalf jaar voorgoed gesloten

De XL-teststraat en vaccinatielocatie op Schiphol is dicht. Woensdag voor 16.00 uur werden er nog de laatste coronatests afgenomen en prikken gezet. De GGD Kennemerland heeft de ruimte niet meer nodig en verhuist naar kleinere locaties. P4 wordt weer een langparkeerterrein voor reizigers op Schiphol.

Lente uit Nieuw-Vennep kreeg de laatste coronavaccinatie op Schiphol

De XL-teststraat op Schiphol werd op 1 december 2020 in gebruik genomen, gevolgd door het vaccinatiepaviljoen op 15 januari 2021. Tussen december 2020 en vandaag zijn bij elkaar opgeteld ruim een miljoen prikken gezet en tests afgenomen.

Bloemen

Voor de laatste bezoekers en medewerkers van de test- en prikstraat op Schiphol had de GGD bloemen geregeld. De 12-jarige Lenthe uit Nieuw-Vennep kreeg de allerlaatste vaccinatie toegediend, nummer 381.187.

Het artikel gaat verder onder de video.

Wie sinds 11 april een coronabesmetting vermoedt of positief blijkt met een zelftest, hoeft niet meer naar een GGD-locatie voor een PCR-test. Daardoor kan de gezondheidsdienst in heel Nederland afschalen. In de regio Kennemerland worden alleen de XL-paviljoens op Schiphol gesloten. Daarvoor komen kleinere test- en vaccinatielocaties voor in de plaats.

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS