HomeAmstelvenersOmwonenden nieuwe woonwijk De Scheg-Midden mogen ideeën inbrengen tijdens informatieavond

Omwonenden nieuwe woonwijk De Scheg-Midden mogen ideeën inbrengen tijdens informatieavond

Binnenkort mogen omwonenden van de toekomstige, nieuwe woonwijk De Scheg-Midden ideeën inbrengen voor het bestemmingsplan. Het gaat hier om een allereerste versie. Op dinsdag 11 oktober vindt een informatieavond plaats in het gemeentehuis.

Waardevolle input van omwonenden

Het bestemmingsplan is van belang voor de realisatie van nieuwe woningen in de nieuwe woonwijk De Scheg-Midden. Dit gebied ligt onder Westwijk tussen de trambaan en de Noorddammerweg. Volgens wethouder Floor Gordon kan de gemeente “waardevolle input ophalen” bij de omwonenden, wanneer zij al vroeg worden betrokken in het ontwerpproces. Dan kan rekening worden gehouden met de ideeën in een volgende versie van het bestemmingsplan.

Nieuwe woonwijk De Scheg-Midden

Op z’n vroegst slaan ze in 2025 de eerste paal in de grond voor dit deel van de woonwijk. Private partijen ontwikkelen onder begeleiding van de gemeente in De Scheg-Midden ongeveer 440 woningen. Dit worden zowel rijtjeshuizen, twee-onder-één-kap-woningen, vrijstaande woningen als appartementen. De meerderheid hiervan worden koopwoningen. Al onderzoekt de gemeente wel de mogelijkheid voor sociale woningen.

Bestemmingsplan De Scheg-Midden

Vanaf 1 oktober t/m 28 oktober staat een voorontwerp van het bestemmingsplan online op ruimtelijkeplannen.nl. Via denkmee.amstelveen.nl staat hoe je hierop kunt reageren. Op deze manier kunnen omwonenden zich goed voorbereiden op de informatieavond in het gemeentehuis aan de Laan Nieuwer-Amstel 1. De inloop hiervan is tussen 19 en 21 uur. Naar verwachting ligt het uiteindelijke bestemmingsplan medio december 2022 klaar voor inzage.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS