Woning vernield door vuurwerkbom: ‘iedereen is een beetje beduusd’

UITHOORN – Gisteren werd het rustige Meerwijk-West opgeschrikt door een flinke explosie. Deze lijkt te zijn veroorzaakt door een vuurwerkbom. De politie wist een persoon aan te houden en doet momenteel onderzoek.

,,Iedereen is er een beetje beduusd van.” zegt een bewoner van de Glanskopmees. Volgens de bewoner was er eerst al een flinke klap door de onweersbui te horen. ,,Je schrikt er natuurlijk van. Maar bij de tweede klap zag ik een rookwolk. Op dat moment ben ik gaan kijken en zag ik bij die woning het glas er uit liggen.”

Lees ook: Woning in Uithoorn vernield door vuurwerkbom

Blikseminslag

Omwonenden en hulpdiensten dachten als eerste aan blikseminslag. De gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse, maar had al vrij vlot door dat de schade niet door de bliksem veroorzaakt kon zijn. De politie startte direct met een onderzoek.

,,De situatie is bekeken waarna is geconstateerd dat de schade vermoedelijk veroorzaakt is door zwaar vuurwerk” aldus een woordvoerster van de politie. Niemand was thuis ten tijde van de explosie, er raakte dus niemand gewond. ,,We hebben de straat afgezet en de forensische opsporing heeft sporen veilig gesteld. De recherche heeft de zaak momenteel in behandeling.”

Aanhouding

Direct na het incident ging het gerucht dat er een verdachte is aangehouden. ,,We kunnen bevestigen dat wij een 29-jarige inwoner van De Kwakel hebben aangehouden. Deze wordt nog verhoord over zijn betrokkenheid.” De woordvoerster van de politie kon nog niks zeggen over het motief van deze daad: ,,Dat maakt momenteel nog deel uit van het onderzoek.”

De woordvoerster benadrukt dat ze graag getuigen van het incident komt te spreken. ,,We zouden graag willen dat getuigen zich bij ons melden. Ook beeldmateriaal is welkom. Dit kan geupload worden via ons tipformulier op politie.nl.”

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS