HomeUncategorizedWoning beschoten in Amstelveen, kogelinslag in ruit

Woning beschoten in Amstelveen, kogelinslag in ruit

Een woning aan de Catharina van Renneslaan in het Amstelveense Westwijk is vanochtend vroeg beschoten.  In een ruit op de begane grond in de voorgevel van het pand is een kogelinslag te zien. De schutter is er rennend vandoor gegaan.  Bij de beschieting is niemand gewond geraakt. Vermoedelijk waren de bewoners niet thuis. 

Kogelinslag schietpartij Westwijk Amstelveen

Het schot of de schoten werden even voor 6.30 uur gelost, bevestigt een woordvoerder van de politie tegenover NH Nieuws. Een correspondent ter plaatse heeft vier kogelhulzen zien liggen, maar de politie kan niet zeggen hoe vaak er precies is geschoten. Ook over de reden van de schietpartij tast zij nog in het duister. 

‘Twee jaar geleden dezelfde woning al eens binnengevallen door politie’

Een buurtbewoner van een paar huizen verderop, die anoniem wil blijven, weet te vertellen dat dezelfde woning twee jaar geleden al eens is binnengevallen door de politie. “Vervolgens heeft er een week een houten schot in de voordeur gezeten die daarna weer is vervangen door een normale deur. Het gezin is daar gewoon blijven wonen”, aldus de buurtbewoner. “Akelig om zo’n beschieting mee te maken, zeker als je bedenkt dat in dat huis ook kinderen wonen. Eentje was kennelijk geslaagd, er hing laatst een vlag en een tas aan de gevel. Het is een gezin dat verder niet veel contact zoekt met de rest van de buurt.”

Verdachte gevlucht

“De verdachte is er te voet vandoor gegaan richting de Jo Vincentlaan”, laat een woordvoerder weten. “Hier is hij een steeg ingegaan richting de Willem Andriessenlaan en mogelijk in een voertuig gestapt.”

Inmiddels is de politie bezig met sporenonderzoek. Daarvoor is een deel van de straat afgezet met rood-wit politielint. De politie is hard op zoek naar mensen die meer hebben gezien of  over camerabeelden beschikken. 

Een redacteur van NH Nieuws die in de straat woont laat weten dat de politie na de beschieting massaal naar de woning kwam. “Er stonden tien politieauto’s en het was afgezet met politielint”, vertelt ze. 

Zoveelste schietpartij

Westwijk kent een geschiedenis van meerdere schietpartijen. In 2019 werd crimineel Ahmet G. in het bijzijn van zijn zeventienjarige dochter beschoten voor zijn huis aan De Grote Wielen in Amstelveen-Westwijk. Beiden raakten licht gewond. De schietpartij zorgde toen voor een grote schok in de wijk. 

In december 2014 was er een dodelijke schietpartij aan Beeckestijn en in 2000 de mislukte aanslag op Cor van Hout zijn vriendin Sonja Holleeder, de zus van Willem Holleeder, aan diezelfde Catharina van Renneslaan.

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS