Home Amstelveners Winkels open: ‘Lokaal kopen een goed idee, maar in coronatijd nog nét...

Winkels open: ‘Lokaal kopen een goed idee, maar in coronatijd nog nét ietsje meer’

AMSTELVEEN – De lokale overheid roept bij monde van wethouder Economische Zaken Floortje Gordon op om vooral toch lokaal de boodschappen te doen. “Veel winkeliers en horeca zaken hebben het moeilijk. Daarom is lokaal kopen een goed idee, maar in coronatijd nog nét ietsje meer,” stelt het collegelid op de website van de gemeente Amstelveen.

Gordon: “Inwoners steunen zo niet alleen de plaatselijke winkeliers en horeca, maar ook de gemeenschap en zorgen zo dat de stad aantrekkelijk en in ontwikkeling blijft. Lokale ondernemers zorgen voor werkgelegenheid. Graag helpen we bestaande banen te behouden voor een vitale economie.”

Om de boodschap van de lokale overheid kracht bij te zetten is een speciale video gemaakt waarin drie ondernemers laten weten zich weer te verheugen op persoonlijk contact in de winkel. Naast inkomen hebben de ondernemers dat vooral gemist.

,,Wij zijn ontzettend blij dat we weer open mogen. Dat we weer onze klanten mogen ontvangen. Dat het weer spontaan kan… We hebben een echte sociale functie hier in de wijk en zijn altijd blij om mensen te spreken,” zegt Patricia Engelman van de winkel Lot die in de Randwijck is gevestigd. Ze bedankt de klanten en de wijkbewoners ook. ,,Ze hebben ons enorm gesteund.”

Mobiele versie afsluiten