Waarom AAN!?

De gemeente Amstelveen en haar samenstelling verandert. Ook verandert het medialandschap. 

Om snel en fris te kunnen anticiperen op de veranderingen is een jonge organisatie nodig die vlot op de veranderingen kan inspelen.

Dit moet overigens wel gebeuren zonder dat het mensen uitsluit. Vernieuwing moet niet ten koste gaan van bereik richting bijvoorbeeld oudere Amstelveners. 

Om ons doel te bereiken werken we met enthousiaste Amstelveners die graag met hun poten in de klei staan. Want als lokale omroep kan je pas het verschil maken als je daadwerkelijk deelnemer bent aan de lokale samenleving.

Overal en altijd

Online

AAN! is een online omroep. Al onze uitingen worden op het juiste online platform aangeboden. En streamen van telefoon naar het beeldscherm in de woonkamer gaat tegenwoordig heel gemakkelijk.

Socials

Elke doelgroep gebruikt z'n eigen sociale media. Daarom zijn wij op alle socials die ertoe doen aanwezig en durven ook te experimenteren met nieuwe platformen.

Video

Onze specialiteit blijft video. Daar zijn we goed in. Maar als nieuws zich minder leent voor bewegend beeld, schrijven we net zo gemakkelijk een journalistiek artikel of maken een podcast.

Locatie

Geen dure studio's en redactieruimtes voor ons. Vanuit huis werken kan gemakkelijk en als we een discussieprogramma willen maken komen wij naar de mensen toe.

Community

AAN! gaat niet alleen zenden maar ook ontvangen. Door het opzetten van een lokaal burgerpanel willen wij nog beter op de nieuwsbehoefte van de Amstelvener inspringen.

Audio

Wij maken geen radio maar wel audioproducties zoals podcasts. De huidige tijd vraagt dat ons nieuws 'on demand' wordt aangeboden en niet lineair.

Samenwerken

AAN! wil ook het platform zijn voor andere partijen om samen te werken. Wij hebben geen ego en geven onze partners de ruimte die hen toekomt. Zo zijn we trots op de aanstaande samenwerking met de VU die ons in staat stelt jonge journalisten in opleiding te helpen zich in de praktijk te ontwikkelen.

De meeste power geeft de intensieve samenwerking met NH Media. De technische en redactionele ondersteuning vanuit een hooggewaardeerd en professioneel mediabedrijf is essentieel om jonge Amstelveense mediamakers een kans te geven. Juist op het gebied van lokaal talent opleiden en lokale omroepen ondersteunen speelt NH Media een voortrekkersrol in Nederland. AAN! sluit graag bij deze ambities aan.   

Opleiden

Het opleiden van jong mediatalent is bij AAN! een van de speerpunten. Dat blijkt wel uit de samenwerkingen met NH Media en de VU. Voor de studenten van de VU moet AAN! de plek zijn om vlieguren te maken. Een student kan over nog zoveel talent beschikken, zonder aantoonbare ervaring is het lastig binnenkomen bij gerenommeerde mediabedrijven.

AAN! en NH Media gaan deze talenten begeleiden en helpen hun mediadromen te verwezenlijken. Juist door een jonge en frisse omroep te zijn kunnen we inspringen op de nieuwste mediatrends en -ontwikkelingen. Binnen NH Media is ook speciaal een opleidingscoördinator aangesteld om aan de slag te gaan met studenten en vrijwilligers. Het enthousiasme van de eerste Amstelveense talenten die gaan worden begeleid door NH spat er in ieder geval vanaf.