HomeAmstelvenersWethouder Raat ziet liever Kleine Zeemeermin dan Vrijheidsbeeld als Amstelveens herkenningspunt

Wethouder Raat ziet liever Kleine Zeemeermin dan Vrijheidsbeeld als Amstelveens herkenningspunt

AMSTELVEEN – Wethouder Herbert Raat (VVD) van Kunst & Cultuur ziet liever een Amstelveens landmark van kleine proporties dan een megagroot beeld. Het creëren van een Amstelveens herkenningspunt is onderdeel van het collegeprogramma maar door de Covid-crisis naar de achtergrond verdrongen. Gisteren kwam het echter weer ter sprake bij de commissie Algemeen Bestuur en Middelen.

Als het aan Raat ligt krijgt een landmark voor Amstelveen sowieso minder prioriteit maar daar is niet iedereen binnen de gemeenteraad het mee eens. D66-fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven herinnerde de wethouder er nog fijntjes aan dat de komst van een Amstelveens herkenningspunt een plan van zijn liberale partij is. VVD-raadslid Tom Coumans bevestigde dat andermaal ook richting zijn eigen wethouder.

D66: Stadsplein als landmark

Als het aan Van der Steenhoven ligt wordt het Stadsplein overigens het nieuwe landmark van Amstelveen. De huidige staat van het plein bezorgde hem ook deze winter, samen met alle gesloten ondernemingen, koude rillingen. Terwijl tijdens de coronacrisis juist is gebleken dat de Amstelvener er graag op uit trekt en recreëert. ,,Ik denk dat het een uitdaging is voor deze stad om te zorgen dat ons Stadsplein het meest groene en recreatieve plein van Nederland wordt. Laat dat dan ons landmark zijn.”

Wethouder Raat ging verder niet in op de suggestie van D66 maar liet wel weten dat hij in ieder geval liever een landmark zoals Manneke Pis of de Deense Kleine Zeemeermin ziet dan het Vrijheidsbeeld in New York.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS