HomeAmstelvenersWethouder Raat tevreden over geringe stijging lokale lasten

Wethouder Raat tevreden over geringe stijging lokale lasten

AMSTELVEEN – Wethouder financiën Herbert Raat is nog steeds trots op de relatief lage OZB die in Amstelveen wordt geheven. Ook volgend jaar wordt de OZB in Amstelveen slechts verhoogd met de inflatiecorrectie. De stijging in Amstelveen is daarom 2 procent. Dat is lager dan de landelijk gemiddelde stijging van 2,1 procent.

Zoals bekend is de VVD in Amstelveen groot voorstander van het bezit van een eigen huis. De wethouder van de partij vindt echter dat het eigen huis daarom maar als pinautomaat kan worden gebruikt. “De ozb is voor ons geen melkkoe, zoals in sommige andere gemeenten. Helaas maakt Den Haag het ons niet gemakkelijk, zij vinden dat we meer moten heffen omdat de huizen hier in Amstelveen meer waard zijn dan elders. Wij proberen dat zoveel mogelijk te voorkomen. Waardestijging op papier betekent niet dat je meer te besteden hebt,” licht hij toe op z’n persoonlijke blog.

Afvalstoffen- en rioolbelasting

De afvalstoffenheffing gaat met iets meer omhoog (3,5%), omdat de kosten voor de inzameling zijn gestegen, laat Raat weten. “Vanwege corona is er meer papier ingezameld en zijn de openingstijden van het afvalbrengstation verruimd. De rioolheffing blijft gelijk. Opgeteld betekent dit dat de gemeentelijke lasten voor een gezin in een gemiddelde koopwoning met 2% stijgen. Dat is € 15,95 op jaarbasis.”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS