Home112Wethouder Raat over branden Uilenstede: "Behandel studenten alsof het je eigen kinderen...

Wethouder Raat over branden Uilenstede: “Behandel studenten alsof het je eigen kinderen zijn’

AMSTELVEEN – Wethouder Herbert Raat wil zichzelf niet op de borst kloppen, maar blij dat in februari actie is ondernomen om snel rookmelders op te hangen in de studentenflats te Uilenstede is hij wel. Gisteren brak er namelijk opnieuw brand uit in de flat waar in februari ook vlammen hebben gewoed. De schade bleef deze keer beperkt.

“Ik ben niet blij met de brand, maar wel blij dat blijkt dat de inspanningen om de studentenwoningen veiliger te maken, niet voor niets zijn geweest,” verklaart wethouder Herbert Raat. De wethouder maakte er na de brand in februari een halszaak van om maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen.

Lees ook: Opnieuw brand in studentenflat Uilenstede: geen gewonden

De brand van dinsdagavond bewijst nogmaals hoe belangrijk het is om rookmelders te hebben hangen. De wethouder weet te melden dat de brand is ontstaan in een oplaadbare speakerbox. De bewoners van de studentenwoning waar de brand uitbrak waren niet thuis maar het gepiep van de rookmelder konden de buren meteen actie ondernemen en de brandweer bellen.

“Gelukkig loopt het nu met een sisser af, maar brand in een flat kan ook heel anders aflopen. Behandel de studenten daarom alsof het je eigen kinderen zijn,” zegt Raat over de verantwoordelijkheid voor de studenten in Uilenstede.

Het plaatsen van een rookmelder is vanaf 1 juli 2022 ook verplicht in bestaande bouw.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS