Home112Wethouder handhaving Raat: 'Religieuze symbolen horen bij het privéleven'

Wethouder handhaving Raat: ‘Religieuze symbolen horen bij het privéleven’

AMSTELVEEN – Wethouder Herbert Raat laat wederom weten het niet eens te zijn met dragen van religieuze hoofddeksels bij bijvoorbeeld politie of boa’s. In een tweet wijst hij op een eerder gepubliceerd stuk van hoogleraar Paul Scheffer. “Religieuze symbolen horen bij het privéleven en niet bij een openbare functie als de politie,” schrijft de publicist daarin.

De Utrechtse gemeenteraad besloot deze week om handhavers toe te laten staan een keppel of hoofddoek te dragen bij het uitoefenen van hun functie. Raat verzette zich in 2017 al tegen het idee om religieuze uitingen toe te staan bij het uitvoeren van een functie zoals de politie.

Nu naast Utrecht ook de burgemeesters van Den Haag, Amsterdam en Rotterdam hebben aangeven voorstander te zijn van het toestaan van religieuze uitingen tijdens het handhaven van de wet, wil wethouder handhaving Raat duidelijk laten weten dit een slecht plan voor Amstelveen te vinden.

Op zijn tweet krijgt hij overigens veel steunbetuigingen. Scheiding van kerk en staat worden daarbij aangehaald om het punt van Raat te ondersteunen.

Foto('s):Herbert Raat
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS