HomeCultuurWegwijzer Historische routes Amstelveen vanaf het Stadsplein

Wegwijzer Historische routes Amstelveen vanaf het Stadsplein

AMSTELVEEN – Op het Stadsplein is afgelopen week de markering onthuld die de weg wijst naar drie historische routes die zijn uitgezet in Amstelveen. De wandelroute door het Oude Dorp en Keizer Karelpark en de route door Randwijck, Elsrijk en Patrimonium zijn opeenvolgend in 2020 en 2021 geplaatst, de derde route die loopt door Bovenkerk en Westwijk is vanaf volgende week gereed. Op dit moment plaatst de gemeente de acht bijbehorende panelen.

Elke route heeft een eigen thema en kleur. Dit is terug te zien op de markering die is geplaatst op het Stadsplein. De markering moet het publiek dat op het plein verblijft, enthousiasmeren om de stadshistorie te ontdekken. “Via de acht informatiepanelen die elke route telt, komt de historie op deze plekken tot leven”, zegt wethouder Herbert Raat (monumenten en erfgoed).

“Op deze manier leren inwoners hun eigen buurt op een andere manier kennen of kunnen zij op een leerzame ontdekkingstocht door andere buurten in de stad. Dit draagt bij aan de verbondenheid die je voelt met je eigen leefomgeving. De routes zijn samen met erfgoedpartijen, wijkplatforms en inwoners gemaakt die hun verhalen en anekdotes hebben gedeeld.” 

Derde route Bovenkerk en Westwijk

De derde historische route verbindt Bovenkerk en Westwijk met elkaar en vertelt over hoe een moderne woonstructuur is opgezet met behoud van historische patronen. Het geschetste contrast tussen het voormalige, overwegend agrarische gebruik van het polderlandschap en de grootschalige woonwijken die hier later zijn gebouwd, heeft geleid tot de titel van deze derde route: ‘Oude normen, Nieuwe waarden’.

De route start bij het voormalige station Bovenkerk en voert vervolgens langs de Noorddammerlaan en de Legmeerdijk. Via de Legmeerdijk komt de route aan in Westwijk en loopt via het winkelcentrum en de J.C. van Hattumweg naar de Bovenkerkerweg.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS