HomeAmstelvenersWeer vijf nieuwe Lief & Leedstraten in Amstelveen

Weer vijf nieuwe Lief & Leedstraten in Amstelveen

AMSTELVEEN – Vijf nieuwe Lief & Leedpotjes voor Amstelveense straten zijn onlangs uitgereikt door wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn). Iedere straat ontvangt een potje geld waarmee buurtbewoners voor elkaar een kleine attentie kunnen kopen bij voor- of tegenspoed.

Wethouder Marijn van Ballegooijen: “Het is mooi dat het Lief & Leedpotje het makkelijker maakt om eens bij elkaar aan te bellen. Zo kan je iets doen voor buren die mantelzorger zijn of buren die vaak alleen zijn. Je kan buren ontmoeten die je misschien nog niet zo goed kent. Ik hoop dat nog meer Amstelveners een potje willen beheren voor hun straat. Aanvragen is heel makkelijk via de website van Participe.”

Wijkcoach Wilma Stokkel is vanaf de eerste Lief & Leedstraat betrokken bij het project. Volgens haar draagt het enorm bij aan de saamhorigheid in de Amstelveense straten en wijken. Het doel is duidelijk: “Met elkaar gezien en gehoord worden in de buurt en op die manier elkaar bijeenbrengen met kleine attenties. Een klein gebaar kan echt een groot effect hebben.”

Gemeente Amstelveen startte in 2020 met de Lief & Leedaanpak in Amstelveen en verwelkomde al 40 Lief & Leedstraten. Dit jaar is Participe Amstelland verantwoordelijk voor de uitvoering. Het doel is om het aantal Lief & Leedstraten te verdubbelen. Dit najaar zal Participe Amstelland voor alle Lief & Leedstraten een bijeenkomst organiseren om tips uit te wisselen en inspiratie op te doen.

Aanmelden als Lief & Leedstraat

Uw straat ook een Lief & Leedstraat? Voor vragen of als u (een deel van) uw straat wilt aanmelden, kunt u contact opnemen met de wijkcoach van uw wijk via: 020-5430430 of wijkcoach.amstelveen@participe.nu. Meer informatie is te vinden op www.participe-amstelland.nu/lief-en-leed-amstelveen.

Foto: Wies Drijver en Louke Redeker ontvangen voor Kruitmolen/ Amsteldijk Zuid een Lief & Leedpotje van Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) en Sandra van Engelen (raadslid CDA en initiatiefnemer van Lief & Leedstraten in Amstelveen). 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS