HomeWijkenBankrasWeer twee bomen besmet met iepenziekte: maandag noodzakelijke kap

Weer twee bomen besmet met iepenziekte: maandag noodzakelijke kap

De groenafdeling van de gemeente Amstelveen heeft weer moeten besluiten om twee iepen te kappen in verband met de iepenziekte. De ziekte werd onlangs bij twee iepen aan de Faustlaan geconstateerd. Omdat de bomenziekte zeer besmettelijk is wordt snel actie ondernomen.

Vorige week werden aan de Amsterdamseweg ook al enkele iepen noodgedwongen gekapt. Door snel op te treden kan worden voorkomen dat andere bomen worden besmet. De kap van de twee iepen heeft plaats op maandag 22 augustus.

Maandag wordt er vanwege omvalgevaar ook één eikenboom aan de Judith Leisterweg gekapt. De werkzaamheden duren één dag. Deze eikenboom staat in het parkje bij de skatebaan aan de waterkant en dient te worden gekapt vanwege een gekantelde kluit. Met de noodkap wil de gemeente voorkomen dat de boom omvalt.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS