HomeWijkenAmsterdamse BosWeer blauwalg in kanovijver Amsterdamse Bos: andere locaties rond Amstelveen wel veilig...

Weer blauwalg in kanovijver Amsterdamse Bos: andere locaties rond Amstelveen wel veilig voor zwemmen

Van plan om deze laatste dagen van de schoolvakantie nog even in de kanovijver van het Amsterdamse Bos te plonsen? Doe maar niet. In het water, dat ook bekend staat als Grote Vijver, is blauwalg aangetroffen. Zo erg dat zwemmen ten zeerste wordt ontraden.

Enkele weken geleden werd er ook al blauwalg geconstateerd in het Amsterdamse Bos. Die verdween weer. De vervelende cyanobacterië is echter terug. Zowel mens als dier (hond) kunnen erg ziek worden als ze in aanraking komen met blauwalg. Het levert vaak van irritaties aan de ogen of huid op. Daarnaast volgen vaak klachten als hoofdpijn en maag- en darmklachten.

Lees ook: Weinig zorgen over blauwalg bij zwemmers in kanovijver: “Ik zie het niet”

Gelukkig is blauwalg niet in alle buitenwateren in de omgeving van Amstelveen gevonden. Op officiële zwemplekken zoals de Westeinderplassen, Ouderkerkerplas en de Nieuwe Meer kan gewoon een duik worden genomen. Overigens is het verstandig om gewoon even te kijken op de site zwemwater.nl.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS