HomeAmstelvenersWeek van de Valpreventie 2022: deze activiteiten organiseert Amstelveen voor 65-plussers

Week van de Valpreventie 2022: deze activiteiten organiseert Amstelveen voor 65-plussers

Een valongeval zit in een klein hoekje onder de ouderen. In Nederland belandt elke vijf minuten een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp na een valongeluk. Daarom besteedt ook Amstelveen aandacht aan de landelijke Week van de Valpreventie. Van 3 t/m 9 oktober organiseert de gemeente diverse activiteiten die passen binnen dit thema.

Kennismaking met Amstelveense activiteiten valpreventie

De gemeente organiseert de activiteiten in samenwerking met Participe Amstelland. Zij organiseren het hele jaar door verschillende activiteiten voor valpreventie. Tijdens de Week van de Valpreventie maken ouderen op eenvoudige wijze kennis met deze activiteiten.

Tips van diëtist over voeding en beweging

Zo geeft een diëtist gedurende de week verschillende tips over voeding en beweging aan 65-plussers. De tips gaan over het sterk houden van de spieren. Zo worden onder meer oefeningen aangeleerd, waarmee ouderen beter in balans blijven. De diëtist gaat langs bij Wijkcentrum De Bolder (Groenhof 140), Restaurant BijVredeveld (Rembrandtweg 428), Wijkcentrum Kastanjelaan (Kastanjelaan 21) en Wijkcentrum MOC (Lindenlaan 75). Meer informatie over de data en tijden staat op de website van Participe Amstelland.

Leren omgaan met rollator

Een rollator is toch wel het belangrijkste voertuig van de 65-plusser. Ouderen die slecht ter been zijn kunnen niet zonder. Alleen blijkt de omgang met een rollator zo makkelijk nog niet. Daarom krijgen ouderen, tijdens de Week van de Valpreventie, ook tips over het gebruik van een rollator. Daarnaast wordt het belang van een veilige woning, genoeg beweging, goed zicht en goede schoenen uitgelegd. Een gratis keuring van de rollator mag natuurlijk niet ontbreken. Heeft de rollator een kleine reparatie nodig? Dat kan ter plekke voor twee euro (contant). Alles vindt op woensdag 5 oktober plaats in de zijzaal van Restaurant BijVredeveld (tussen 11 en 12 uur) en ’t Huis aan de Poel (tussen 14 en 15 uur). Vooraf aanmelden is verplicht. Meer informatie hierover staat wederom op de website van Participe Amstelland.

Proefles Otago

Tot slot geeft Wijkcentrum Dignahof (Dignahoeve 174) op maandag 3 oktober een gratis proefles Otago. De cursus Otago is handig voor mensen, die moeite hebben met lopen, opstaan uit de stoel en normale taken in het huishouden. Tijdens de proefles wordt meer uitleg gegeven over de Otago training. Daarnaast worden ook oefeningen gedaan. Dit kan allemaal gewoon op en om de stoel! Aanmelden is niet nodig. De proefles vindt plaats van 13 tot 14:30 uur.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS