HomeSportWaterpoloster Ilse Koolhaas strandt met Nederland in kwartfinale Olympische Spelen

Waterpoloster Ilse Koolhaas strandt met Nederland in kwartfinale Olympische Spelen

TOKIO – De Ouderkerkse Ilse Koolhaas is met het waterpoloteam uitgeschakeld op de Olympische Spelen. In de kwartfinale was Hongarije met 14-11 te sterk voor de Nederlandse dames.

In de eerste helft kon oranje nog goed mee met de fysiek sterke Hongaarse ploeg. Oranje kwam op 1-0. Daarna was het stuivertje wisselen wat de score betreft en wist Hongarije steeds slim te profiteren van fouten in de Nederlandse defensie. Bij rust had Hongarije met 8-7 een kleine voorsprong.

Na rust waren het de Hongaarse afstandsschoten die het verschil leken te maken. Nederland kwam al snel in het derde kwart op een 10-7 achterstand. Nederland vocht knap terug tot 10-10.

Zinderende slotfase

De wedstrijd beleefde een spannende eindfase waarin Koolhaas een belangrijke rol speelde door een snelle aanval van Hongarije met hand en tand te verdedigen. Aan beide kanten nam de spanning toe en moest de Hongaarse keepster de wedstrijd zelfs geblesseerd verlaten. Ondanks dit voorval kon een 12-11 achterstand niet meer worden omgebogen en bleek het verzet gebroken. De wedstrijd werd uiteindelijk met 14-11 gewonnen door Hongarije.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS