HomeWijkenKeizer KarelparkWandel de Geluksroute door Keizer Karelpark 'Ik ontdek pareltjes in eigen wijk'

Wandel de Geluksroute door Keizer Karelpark ‘Ik ontdek pareltjes in eigen wijk’

KEIZER KARELPARK – Toen Jeannette Wieringa hoorde dat er zoiets bestond als een ‘Geluksroute’, vond ze dat zoiets ook moest komen in Keizer Karelpark. Samen met haar collega bij Participe Marjo Fambach stelde ze een wandeling samen met mooie stukjes natuur in wijk, verhalen achter gebouwen en diverse beelden en muurschilderingen.

Verslaggever Sander Huisman wandelde een stuk mee om over de Geluksroute te praten. De wandeling begint bij het MOC en de Buurtkamer aan de Lindenlaan. Jeannette Wieringa is beheerder van het MOC, en heeft daar de stapel informatieboekjes liggen die bij de route horen.

Samen met de kaart die in het boekje zit kan de wandeling in 1,5 á 2 uur gelopen worden. “Maar je kan hem natuurlijk naar wens opsplitsen natuurlijk” De lijst met bezienswaardigheden werd zorgvuldig samengesteld, en vergezeld van foto’s en leuke feitjes.

Leuke feitjes

Door welk gebouw liet de architect van de Paaskerk zich inspireren? En welke brug werd er ontworpen door dezelfde architect als het Olympisch Stadion? Allemaal leuke informatie, maar ook iemand die komt voor het zorgvuldig aangelegde groen in de wijk komt niet bedrogen uit.

De eerste reactie na de 24 uur van Amstelveen afgelopen september waren lovend. Eens anders door je eigen wijk lopen en muurschilderingen ontdekken in kleine hoekjes in de wijk.

De route is op te halen bij het MOC op maandag tot en met donderdag van 9 tot 13 bij Jeannette Wieringa zelf.

Bekijk alle filmpjes van Sander op pad in Keizer Karelpark!

.

AANRADERS