HomeA9Wand met lokale foto's wordt kunstwerk onder viaduct A9

Wand met lokale foto’s wordt kunstwerk onder viaduct A9

AMSTELVEEN – Het ontwerp Via Amstelveen van de regionale kunstenaar AlexP is gekozen als favoriet kunstwerk voor de wanden van het toekomstige A9-viaduct over de Beneluxbaan. Het ontwerp bestaat uit kleine fotootjes die samen een groter ontwerp vormen. Vanaf enige afstand is een collage te zien van plaatsen en situaties in Amstelveen. Van dichtbij wordt duidelijk dat de collage is opgebouwd uit kleine fotootjes die zijn ingezonden door Amstelveners

Het ontwerp kreeg ruim 36% van de stemmen bij een verkiezing op internet en kwam daarbij als winnaar uit de bus van de zes ingediende ontwerpen. Het kunstwerk is vanaf 2026 te zien onder het viaduct. 

Wand met foto’s 

De kunstenaar gaat op een later moment de inwoners van Amstelveen vragen om foto’s in te sturen. Dit kunnen foto’s zijn van Amstelveen, maar ook persoonlijke beelden van zichzelf, hun kinderen of huisdieren. 

Uniek ontwerp

Wethouder Herbert Raat (A9 en Kunst en Cultuur) feliciteerde de kunstenaar vandaag met zijn overwinning bij belevingscentrum Amstelveen InZicht: “Het is een uniek ontwerp, waarbij de inbreng van Amstelveners centraal staat. We moeten nog even geduld hebben, maar over een paar jaar kunnen we het kunstwerk allemaal aanschouwen onder de A9.” 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS