HomeGemeenteraadsverkiezingen 2022Wachtlijsten lijken grootste probleem binnen Amstelveense sport

Wachtlijsten lijken grootste probleem binnen Amstelveense sport

AMSTELVEEN – Wachtlijsten zijn misschien wel het grootste probleem binnen de Amstelveense sport. Dat bleek gisteren tijdens het eerste Amstelveense Sportdebat van AmsteveenSport in P60. Vooral de wachtlijsten voor zwemlessen zijn velen een doorn in het oog.

Ruim 700 kinderen staan namelijk op de wachtlijst om te leren zwemmen in De Meerkamp. Op korte termijn wordt begonnen aan de bouw van een extra 25-meterbad maar daar zijn huidige kinderen op de wachtlijst niet mee geholpen.

Primaire taak ouders

Moet het schoolzwemmen anders weer worden ingevoerd? Debat-leider Matthijs Groenewoud wist met deze stelling nog de meeste verdeeldheid te zaaien onder de elf partijen die deelnamen (50PLUS ontbrak) aan het debat. De huidige collegepartijen VVD, D66 en PvdA waren het hier samen met AVA in ieder geval niet mee eens.

Bas Zwart van de VVD ziet een uurtje schoolzwemmen inclusief vervoer en omkleden zo een ochtend in beslag kan nemen. Die tijd kan wat de VVD betreft beter anders worden ingevuld. Saloua Chaara van D66 ziet het behalen van een zwemdiploma als primaire taak voor de ouders en niet voor school. Daarbij zien veel scholen het herinvoeren van schoolzwemmen in Amstelveen ook niet zitten.

Lege velden, geen fusie

Wachtlijsten bestaan in Amstelveen echter niet alleen bij zwemlessen. Diverse grote Amstelveense sportclubs moeten ook nee verkopen bij een aanmelding. Pas als er leden vertrekken is er weer ruimte.

Groenewoud gaf als voorbeeld dat hij toch echt regelmatig langs lege sportvelden aan de Sportlaan fietst in het weekend. Michel Becker van AVA durfde het als enige aan om rechtstreeks kritiek te leveren op de voorlopig stilgelegde fusieplannen van AmstelveenHeemraad en NFC.

Meer dwang

“Als je een buurman AmstelveenHeemraad zegt: jullie zijn welkom. Maar een paar elftallen houden dat tegen en die velden staan leeg. Waar ben je dan mee bezig? ” vraagt Becker zich af. Die velden die in het weekend vaak onbespeeld blijven zouden wat AVA betreft een functie voor moderne outdoorsporten kunnen krijgen. Wat meer dwang vanuit de gemeente zou als het aan AVA ligt geen kwaad kunnen.

Bekijk het hele sportdebat hieronder terug via het Youtube-kanaal van RTVA.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS