HomeAalsmeerVVD ziet kansen om gevaarlijke Legmeerdijk veiliger te maken

VVD ziet kansen om gevaarlijke Legmeerdijk veiliger te maken

AMSTELVEEN – De Amstelveense fractie van de VVD ziet kansen om de Legmeerdijk tussen Westwijk en Aalsmeer veiliger te maken. Ondanks de aanleg van de nieuwe N201 gebruiken veel vrachtwagens de weg nog en de fietspaden zijn ook dringend aan onderhoud toe. De VVD dringt aan om deze problemen aan te pakken bij het eerstkomende provinciale onderhoud.

De Legmeerdijk (N231) is een drukke provinciale weg. Door de aanleg van de Aalsmeerse nieuwbouwwijk Nieuw-Oosteinde is het ook veel drukker geworden op de Legmeerdijk. Dat heeft gevolgen voor de veiligheid, vindt de VVD. Op meerdere fronten is wat aan te merken op de Legmeerdijk. Dat moet echt veiliger’, aldus VVD-raadslid Arjan Gerritsen.

Vanuit de omliggende woonwijken in Amstelveen en Aalsmeer komen veelvuldig klachten binnen bij de Amstelveense VVD. Gerritsen: “Op een doodnormale zaterdagochtend rijden de vrachtwagens af en aan, juist op het moment dat kinderen naar de sport gaan en zij de Legmeerdijk moeten oversteken. Op doordeweekse schooldagen is dat beeld niet anders.”

Vrachtverkeer

Gerritsen verbaast zich vooral over de vele vrachtwagens die vanaf vanaf de Bloemenveiling via de Bosrandweg naar de A9 rijden. “Terwijl de route via de N201 en Fokkerweg daar eigenlijk voor bedoeld is. Dat is het snelle en veilige alternatief.”

Snelheidsduivels zijn ook een doorn in het oog van de lokale VVD. Al vindt de partij dat de Legmeerdijk de uitstraling en inrichting heeft van een weg waar 80 km/u gereden kan worden. “Dat er te hard gereden wordt is dus niet zo gek, maar het is natuurlijk niet gewenst’, aldus Arjan Gerritsen.

De provincie is voornemens de Legmeerdijk op termijn op de schop nemen. Er wordt onderhoud gepleegd, de rotonde ter hoogte van de Jane Adamslaan wordt verbeterd en ter hoogte van de Marshallsingel zal een nieuwe rotonde komen om de uitbreiding van de woonwijk Nieuw-Oosteinde te ontsluiten.

Kansen

Gerritsen: “Er liggen dus kansen om snelheidsvertragende maatregelen mee te nemen in de werkzaamheden, om de Legmeerdijk daarmee minder aantrekkelijk te maken voor vrachtverkeer en de verkeersdruk en geluidoverlast te verminderen. Bovendien kan het fietspad langs de weg tegelijkertijd een grondige opknapbeurt krijgen.”

De VVD dringt er bij het college op aan dat zij in overleg gaat met de provincie om binnen het aangekondigde onderhoud aanpassingen te doen.

Foto('s):Google maps
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS