HomeAmstelvenersVVD vreest demotivatie bij initiatiefrijke burgers als communicatie ontbreekt

VVD vreest demotivatie bij initiatiefrijke burgers als communicatie ontbreekt

De fractie van de Amstelveense VVD vreest dat geringe communicatie rond burgerinitiatieven kan leiden tot demotivatie bij de indieners. “Als je niets meer hoort, kan dat ervoor zorgen dat je een volgende keer minder zin hebt om een plan of initiatief in te dienen,” zegt raadslid Elisa de Marco.

Het VVD-raadslid wijst daarbij onder meer op een initiatief op denkmee.amstelveen.nl van Olivia Menist. Zij kwam met initiatief om tot een natuurspeeltuin te komen in Amstelveen. Het idee kon op veel bijval rekenen met 120 positieve stemmen op de site. In maart kwam de gemeente met een korte reactie. Het plan zou worden meegenomen in het project groenblauwe school-en speelpleinen.

De Marco: “Maar nu zijn we zeven maanden verder en heeft de indiener niets meer vernomen. Ik weet als raadslid toevallig dat achter de schermen hard wordt gewerkt aan de groenblauwe school- en speelpleinen. Maar het zou fijn zijn als de burgers ook op de hoogte worden gehouden.”

De Marco denkt dan bijvoorbeeld aan een duidelijke tijdslijn voor de indieners waarbij ook wordt vermeld in welke fase het ingediende plan verkeert. “De indieners zien natuurlijk graag dat er zo snel als mogelijk actie wordt ondernomen. Dat gaat binnen een ambtelijke organisatie soms trager dan gewild. Maar zorg in ieder geval dat je over de status communiceert.”

De gemeente laat in een reactie weten nog niet volledig te kunnen reageren voordat het college de schriftelijke vragen van De Marco officieel zijn beantwoord. “Wellicht is het wel goed om te weten dat er verschil bestaat tussen burgerinitiatieven. Je kunt een initiatief aandragen op Denkmee.nl. Daar wordt op het platform zelf geantwoord en met indieners wordt ook via email gecommuniceerd. Burgerinitiatieven met handtekeningen lopen via de raad,” aldus een woordvoerder.

De gemeente wijst ook naar deze webpagina waar meer uitleg staat.

Foto: Elisa De Marco en burgerlid David Koekoek van de VVD die samen schriftelijke vragen hebben gesteld over communicatie rond burgerinitiatieven.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS