HomeAmstelvenersVVD beticht bbA van ongekend populisme in zwembaddebat

VVD beticht bbA van ongekend populisme in zwembaddebat

AMSTELVEEN – De lokale fractie van de VVD heeft woensdagavond in een commissievergadering keihard uitgehaald naar Burgerbelangen Amstelveen (bbA). Raadslid Victor Frequin betichtte de partij van ongekend populisme en nam daarbij ook het woord kamikazepartij in de mond.

Frequin kan en wil het niet begrijpen dat een partij die zich de laatste tijd kritisch heeft uitgelaten over de gemeentelijke begroting en de mogelijke tekorten wel een nieuw zwembad van 40 miljoen wil neerzetten. “Het lijkt bbA niet te kunnen schelen wat een plan kost, als ze maar in de krant komen,” concludeert Frequin.

Lees ook: BbA vindt plan tijdelijk zwembad geld in het water smijten en wil nieuwbouw

BbA liet deze week via een persbericht weten groot voorstander te zijn van nieuwbouw voor het huidige zwembad De Meerkamp. Mede door de onzekere financiële tijden wil het college een definitief besluit over renovatie of nieuwbouw juist uitstellen. Wel moet alvast een een nieuwe 25-meterbad worden aangelegd om de wachttijden voor zwemlessen in te korten.

Duurkoop

Ferry van Groeningen wierp de forse kritiek van de VVD van zich af en vroeg zich nogmaals af of er bij het huidige voorstel wel is goed is nagedacht. Nu al een zwembad aanleggen en later pas tot nieuwbouw en renovatie overgaan kan volgens bbA weleens duurkoop betekenen.

Verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer benadrukte nogmaals dat de ingezette weg volgens het college de juiste is. Het 25-meterbad dat nu gaat worden gebouwd kan gemakkelijk integreren bij nieuwbouw of renovatie op de huidige locatie. Van een tijdelijk bad is dus geen sprake. Daarbij is er onlangs nog uitgebreid onderhoud geweest en kan de huidige Meerkamp nog zeker tien jaar mee.

De wethouder merkte ook nog op dat de plannen voor het nieuwe bad, een nieuw kantoor voor Amstelveen Sport, een gezondheidscentrum en een denksportcentrum gefaseerd kunnen worden uitgevoerd omdat er sprake is van modulaire bouw. Het voorstel van het college zal woensdag 7 juli door een meerderheid van de raad worden goedgekeurd in de raadsvergadering.

Overigens vergaderde de raad weer digitaal omdat een raadslid van VVD corona heeft opgelopen. Dit lid had maandag nog een fractievergadering bijgewoond.

Download hier het collegevoorstel Extra Zwemwater De Meerkamp

Foto('s):Kawijko
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS