HomeAmstelvenersVrijwilligers P60 zetten trendy en hip Amstelveen op de kaart en krijgen...

Vrijwilligers P60 zetten trendy en hip Amstelveen op de kaart en krijgen hele pagina in Telegraaf

AMSTELVEEN -De Telegraaf publiceerde zaterdag een paginagroot lyrisch artikel over Amstelveen. Onze gemeente is volgens de krant namelijk hip en trendy omdat we worden vermeld op het eigentijdse USE-IT Europe-platform. Tussen Oslo, Parijs en Ravenna nog wel. Maar dat ‘we’ op dat platform staan is niet zo gek. Daarvoor word je niet gekozen, maar moet je je zelf aanmelden.

En dat aanmelden gebeurde een paar jaar geleden op initiatief van enkele vrijwilligers van het poppodium P60. Na veel veldonderzoek werd een speciale drink-, eet,-, bezienswaardigheid- en evenementenkaart opgesteld die werd gedrukt in een oplage van 20.000 stuks: in het Engels met een tone-of-voice die vooral de jeugd tussen 18 en 25 aanspreekt. Bijna alle Amstelveense hotspots komen aan bod.

Trendy slaapstad

De officiële presentatie van de kaart was in oktober 2019 en naast het feit dat Europese jongeren Amstelveen nu beter weten te vinden, heeft nu ook een journalist van De Telegraaf ontdekt dat onze gemeente op USE-IT staat. ‘Slaapstad opeens trendy’ kopt de krant van wakker Nederland boven een artikel vol superlatieven.

Wethouder Floor Gordon is blij dat de deelname aan USE-IT blijkt te werken. ,,Wat in het vat zit, verzuurt niet. Het heeft even geduurd voordat de Telegraaf het oppikte. Trots dat het initiatief van P60 uit 2019 voor deelname aan USE-IT, (met subsidie van Stadspromotie Amstelveen) alsnog zulke mooie aandacht oplevert…”

En mooi is die aandacht zeker. Want als je voor citymarketing een hele pagina in de zaterdageditie van De Telegraaf wilt, mag je als adverteerder gewoon dik 40.000 euro aftikken. AAN! vroeg aan P60-directeur Gerard Lohuis wat de hele USE-IT actie met 20.000 gedrukte kaarten, een website en een Instagram-account eigenlijk heeft gekost. ,,10.000 euro voor het hele project,” glimlacht hij nadat we de advertentieprijs van De Telegraaf hebben genoemd.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS