HomeAmstelvenersVraagtekens SP bij tripje dakloze alleenstaande moeders naar Zeeuws Sluis

Vraagtekens SP bij tripje dakloze alleenstaande moeders naar Zeeuws Sluis

AMSTELVEEN – De lokale fractie van de SP zet vraagtekens bij een bustrip van Amstelveense dakloze alleenstaande moeders naar het Zeeuwse Sluis. De partij zegt dat de kwetsbare groep moeders onder druk wordt gezet om daar te gaan wonen.

“Tijdens gesprekken met de dakloze moeders kwam de SP tot een schokkende ontdekking. Dit jaar is op 5 augustus een bus vol daklozen vertrokken naar Zeeuws-Vlaanderen. Het is onduidelijk hoeveel Amstelveense daklozen er mee zijn gegaan, maar de SP weet van drie alleenstaande moeders dat zij erbij waren. De bedoeling was om de daklozen te interesseren om daar te gaan wonen,” zegt een woordvoerster van de partij.

De vrouwen voelen zich volgens de SP onder druk gezet en worden bestookt met appjes van hun contactpersoon. “Wie er wil wonen moet bovendien een CV aanleveren om in aanmerking te komen. Een eis die vraagtekens oproept,” vindt de SP.

Werken in thuiszorg

Op het ogenblik wonen de vrouwen in een hotel waar zij minimaal vierhonderd euro per maand betalen voor hun verblijf. “Ze krijgen te horen dat ze het hotel moeten verlaten, omdat ze er niet langer dan zes maanden mogen verblijven. De CV moet zo snel mogelijk worden aangeleverd anders is hun kans op een verhuizing naar Sluis verkeken en staan ze weer op straat.”

De SP vermoedt dat het de bedoeling is dat de vrouwen in Sluis gaan werken in de thuiszorg, omdat daar een ernstig tekort is aan personeel. En als ze dat doen wordt er voor huisvesting gezorgd. “Maar daarover is hen niets verteld. Het is onbegrijpelijk dat slachtoffers van huiselijk geweld die ondersteund behoren te worden het stempel ‘economische dakloze’ krijgen. De SP heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college,” aldus de SP. 

Foto('s):Jordan Whitt
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS