‘Vooruit’ helpt de leefbaarheid in de Aquariusflat vooruit

AMSTELVEEN – De Aquariusflat aan de Watercirkel is de afgelopen jaren nogal negatief in het nieuws geweest. Dit kwam door de slechte onderhoudsstatus van de flat. Inmiddels is woningcorporatie Eigen Haard zover dat de flat gerenoveerd gaat worden. Maar tot die tijd moest de leefbaarheid omhoog.

Aquariusflat (Foto: AAN!)

De studenten van organisatie ‘Vooruit’ mochten de flat nu bewonen. ‘Vooruit’ zorgt dat studenten ‘gratis kunnen huren’ in ruil voor minimaal 10 uur vrijwilligerswerk per week.

,,Een gratis woning? Ik dacht dit is scam!” aldus Celina Sanchez Ramirez. Celina zit al een hele tijd bij Vooruit en heeft de afgelopen maanden het project in de Aquariusflat aangestuurd. ,,Omdat je het vrijwiligerswerk doet hoef je alleen voor het gas, water en licht te betalen. Dat is een hele goede deal,” aldus Celina. ,,Maar tegelijkertijd is het hartstikke leuk dat je met de activiteiten de buurtbewoners leert kennen en dan ook een verandering voor ze kan maken.”

Taalles

Een van de activiteiten die de vrijwilligers in hun flat organiseren, is het geven van taalles aan de medebewoners die de Nederlandse taal niet machtig zijn. Julian doet dit via Zoom in verband met corona. Hij geeft onder andere taalles aan Mohamed. ,,Nederlands leren is best ingewikkeld. Vooruit was er om ons te helpen,” zegt Mohamed blij.

Daarnaast zijn er nog diverse andere activiteiten georganiseerd. Zoals een kookclub en zijn er vrijwilligers de wijk in geweest om afval te prikken. ,,Eigenlijk alles om de sociale cohesie te vergroten in de buurt,” zegt Celina.

Julian geeft taalles (Foto: AAN!)

Project afgelopen

Het project in de Aquariusflat is deze week afgelopen. Hierdoor moeten de studenten uit de flat en op zoek naar een eigen woonruimte. Voor Celina is dit niet een enorm probleem, die heeft inmiddels een woning in Amsterdam Zuid.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS