HomeCultuurVolop politiek begrip voor acties lokale musea maar spagaat door volgen van...

Volop politiek begrip voor acties lokale musea maar spagaat door volgen van Haags beleid

AMSTELVEEN – Binnen de Amstelveense politiek bestaat volop begrip voor de acties die de lokale musea Jan en Cobra vandaag houden. In beide musea kan vandaag worden gesport om de ongelijkheid in het coronabeleid vandaag op ludieke manier aan te stippen. Sinds zaterdag mag er wel binnen worden gesport maar cultuursector zit nog op slot.

“Het gemeentebestuur heeft begrip voor de moeilijke situatie en de ludieke acties in het Cobra Museum en Museum Jan, waarmee zij aandacht vragen voor de grote nood in de cultuursector. Tegelijkertijd hebben we nog steeds te maken met de door het Rijk opgelegde maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Daarbij hoort ook naleving door inwoners en organisaties, en toezicht en handhaving door de gemeente,” laat de gemeente met enige ongemakkelijkheid weten aan AAN!

‘Niet meer te verdedigen’

Wethouder Herbert Raat en zijn collega Floortje Gordon brachten vandaag nog bloemen bij museum Jan om hun steun te betuigen. Op twitter was Raat namen de VVD duidelijk over de huidige situatie: “De cultuur en horeca verdienen wat ons als VVD Amstelveen betreft gelijke behandeling. Deze sectoren zijn het kind van de rekening. Het valt redelijkerwijs niet meer te verdedigen waarom zij wel dicht moeten blijven. Daarom steun voor Museum Jan het Cobra Museum en anderen.”

Duidelijk is dat Amstelveen niet ongehoorzaam wil zijn richting Den Haag maar dat er volop wordt meegeleefd met de cultuur- en ook de horecasector. Het gemeentebestuur laat dan ook blijken dat van ongemakkelijke keiharde handhaving geen sprake zal zijn. “Er is volop contact met de Amstelveense culturele instellingen over hun situatie en deze landelijke actie. Indien nodig spreekt de gemeente de instellingen aan en handhaaft. Gelet op de aangekondigde beperkte en begrensde openstelling verwacht de gemeente dat een gesprek en een eventuele waarschuwing voldoende zal zijn.”

Foto: Vanmorgen werd er gesport in Museum Jan.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS