HomeWijkenKeizer KarelparkVogelvlotjes Keizer Karelpark weer klaar voor nieuw broedseizoen

Vogelvlotjes Keizer Karelpark weer klaar voor nieuw broedseizoen

KEIZER KARELPARK – Ongeveer zes jaar geleden lagen ze er voor het eerst; de vogelvlotjes in Keizer Karelpark. Leerlingen van drie verschillende basisscholen in de wijk kregen les over natuur in wijk, en maakten samen met natuurdocent Erik Fakkeldij ontwerpen voor de vlotjes. Elk jaar vlak voor het broedseizoen worden de vlotjes onderhouden door Erik en mensen van het Wijkplatform Keizer Karelpark.

Het idee kwam uit de koker van het wijkplatform. Omdat de kantbeschoeiing werd aangepakt in de wijk konden vogels minder goed uit het water stappen. Dus maakte de voorzitster zelf al eerder een vlotje. In samenwerking met Erik Fakkeldij werd er tijdens een lesprogramma op 3 basisscholen in de wijk nagedacht over de vlotjes.

Geen hangmat voor de eendjes

De kinderen maakten de ontwerpen zo’n 6 jaar geleden. Hoewel de bedachte hangmatjes het niet hebben gehaald, werd een duikplank nog wel aan de originele vlotjes toegevoegd. 8 vlotjes werden er toen gemaakt, en de andere ideeën voerden de kinderen uit in een miniatuurversie.

Vorige jaar werden er al een flink aantal vlotjes vervangen. De versies van 5 jaar daarvoor waren uit elkaar gevallen doordat ze zijn gaan rotten. Achter de nieuwe montessorischool aan de Lindenlaan ligt nog een origineel vlotje dat ook dit jaar nog goed genoeg was voor het komende broedseizoen.

Erik heeft samen met Joost Bosker en Lia van Egmond van het Platform KKP de vlotjes weer schoongemaakt. Verslaggever Sander Huisman sprak Lia tijdens de ogenschijnlijk rustgevende bezigheid.

Bekijk hier alle afleveringen van Sander Op Pad in Keizerkarelpark.

AANRADERS