HomeOndernemenVluchtelingen uit Oekraïne aan de slag bij cateringbedrijf Kragtwijk

Vluchtelingen uit Oekraïne aan de slag bij cateringbedrijf Kragtwijk

Burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Werk en Inkomen Marijn van Ballegooijen hebben afgelopen week cateringbedrijf Kragtwijk Finest Food bezocht. Zij kregen een rondleiding en spraken met verschillende Oekraïense medewerkers die in het bedrijf aan het werk zijn.

Gezien de krapte op de arbeidsmarkt, ook bij Kragtwijk, was het bedrijf meteen enthousiast en bereid vluchtelingen uit Oekraïne aan een baan te helpen. Inmiddels werken er 16 Oekraïense vluchtelingen bij Kragtwijk, naar volle tevredenheid van beide kanten. Het Werkplein AA van de gemeente speelt een belangrijke rijk rol bij het matchen van vluchtelingen.

Daarnaast stond Kragtwijk onmiddellijk klaar om te helpen bij de opvang van vluchtelingen in Amstelveen. Zij verzorgden de eerste maand de catering in de gemeentelijke opvang in de hotels. Daarnaast leverde het bedrijf ook personeel om te helpen bij de uitgifte van maaltijden. 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS