‘Virtuele testrijders’ gezocht voor situatie viaduct A9 Stadshart

AMSTELVEEN – Het wordt binnenkort een behoorlijke toer om van Amstelveen-Zuid naar het Stadshart te rijden of andersom. Door zo min mogelijk verkeer met elkaar te laten kruisen hopen de experts dat de doorstroming zo snel als mogelijk verloopt.

Rijkswaterstaat wil de omlegging die onder het viaduct van de A9 bij het Stadshart gaat plaatsvinden, en in vaktaal Divergent Diamond Interchange (DDI) wordt genoemd, alvast testen. Zo kunnen eventuele knelpunten al worden getackeld. Hiervoor worden dertig Amstelveners uitgenodigd om plaats te nemen in een virtual reality simulator.

Lijkt jou het leuk om een en ander te testen? Dat kan! Tenminste, als je je rijbewijs hebt. Je moet je wel voor maandag 3 mei aanmelden en dat doe je door een mail te sturen naar a9badhoevedorp-holendrecht@rws.nl.

Mail in ieder geval je naam en het aantal jaar dat je een rijbewijs hebt. Geef in de mail ook je voorkeur aan voor een testrit in de ochtend of middag op woensdag 19 mei. Rijkswaterstaat plant per deelnemer 20 minuten in voor de testrit. Als je geselecteerd bent voor een testrit hoort je dat voor vrijdag 7 mei. Ook ontvangt u dan de exacte locatie en het tijdstip. Tijdens het testrijden is het dragen van een mondkapje verplicht.