Home112Viezigheid en illegaal personeel: Amstelveens restaurant betrapt op 'opvallend veel' overtredingen

Viezigheid en illegaal personeel: Amstelveens restaurant betrapt op ‘opvallend veel’ overtredingen

Een horecatent in Amstelveen heeft zijn zaakjes verre van op orde. Tijdens een controle eind vorige maand werden volgens de politie uitzonderlijk veel overtredingen geconstateerd. Zo was de hygiëne niet op orde, verbleef niet al het personeel legaal in Nederland en werd er alcohol geschonken terwijl er geen leidinggevende aanwezig was. 

De politie besloot na een aantal anonieme meldingen poolshoogte te gaan nemen bij het restaurant. Dit deed zij samen met de Arbeidsinspectie, NVWA, Douane en de gemeente Amstelveen. De overtredingen liepen ver uiteen. 

Illegaal personeel

In de keuken waren twee vreemdelingen (personen zonder de Nederlandse nationaliteit) aan het werk. Een van hen was illegaal in Nederland en de ander wacht zijn procedure nog af. Volgens de wet mag je ook in die situatie niet werken. Eén van de twee moest zijn paspoort inleveren en zich melden bij de Vreemdelingendienst.

Daarnaast was in het restaurant geen leidinggevende aanwezig, terwijl er op dat moment wél alcohol werd geschonken. Ook werd tabak aangetroffen waarover geen accijns was betaald en waren de brandveiligheid en hygiëne niet op orde.

Voorlopig anoniem

De bal ligt nu bij de gemeente en NVWA, laat de politie weten aan NH Nieuws. “Het is geen zaak voor het OM, omdat het niet om strafbare feiten, maar om overtredingen gaat”, legt een woordvoerder uit.

Uit navraag bij de gemeente Amstelveen door mediapartner AAN! blijkt dat de zaak nog niet is besproken. Een woordvoerder kan dan ook nog niets zeggen over eventuele maatregelen. Om welk restaurant het gaat, wil de gemeente voor nu geheim houden. “Dat kan in het geval van maatregelen anders worden”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS