HomeAmstelvenersVideojournaal Amstelkids: 'Waarom wonen er zoveel kinderen uit andere landen in Amstelveen?'

Videojournaal Amstelkids: ‘Waarom wonen er zoveel kinderen uit andere landen in Amstelveen?’

De kinderkrant Amstelkids brengt voor de vijfde keer een videojournaal uit. Deze keer gaat het journaal over de vele kinderen die met hun families uit andere landen naar Amstelveen komen. Voor deze kinderen is het vaak behoorlijk wennen aan de nieuwe omgeving, een andere taal en andere gewoontes.

De reporters van Amstelkids (van verschillende scholen in Amstelveen) gaan op bezoek bij de Taalschool, een Oekraïense familie en praten met enkele raadsleden. En Sofie van de Topografie staat met al haar kennis paraat. 

Het nieuwe Amstelkids Journaal (15 minuten) wordt deze week naar alle basisscholen in Amstelveen verstuurd en kan worden bekeken in de klas. Ook zal dit journaal vanaf deze week uitgezonden worden bij RTV Amstelveen.

De kinderkrant Amstelkids is opgericht in april 2020. De krant wordt vijf keer per jaar op alle basisscholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel verspreid. Het eerste Amstelkids (Sinterklaas)journaal werd gemaakt in november 2020. Alle kinderen in Amstelveen van 7 tot 13 jaar oud kunnen zich opgeven om mee te werken aan het journaal of aan de krant. 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS