HomeGezondheidVervoersverbod voor pluimvee vanwege vogelgriep in Vinkeveen

Vervoersverbod voor pluimvee vanwege vogelgriep in Vinkeveen

AMSTELVEEN – Voor het grootste deel van Amstelveen is het niet meer toegestaan om vogels te vervoeren. Dit vanwege een vogelgriepuitbraak bij een pluimveehouder in Vinkeveen. De 10.000 kippen bij het bedrijf werden zondagavond nog geruimd.

De NVWA (Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit) stelde na het ontdekken van de uitbraak al direct het vervoersverbod in voor een straal van 10 kilometer rond het bedrijf. Binnen dit gebied ligt een groot deel van Amstelveen. De grens loopt grofweg via de A9 naar de Molenweg, Rembrandtweg en de Saskia van Uylenburgweg. Ook het complete zuiddeel van het Amsterdamse Bos valt onder dit gebied. Bekijk hier de kaart van de NVWA.

Vogelgriep is vooral zeer gevaarlijk voor vogels. Het is daarnaast ook mogelijk dat een mens besmet raakt met de vogelgriep, maar dan verloopt het vaak alleen met milde griepverschijnselen. Daarnaast vind besmetting meestal alleen maar plaats na intensief contact met besmette vogels.

De NVWA is een onderzoek gestart naar de herkomst van de vogelgriep bij het bedrijf in Vinkeveen.

Foto('s):VLN Nieuws
Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS