HomeWijkenElsrijkVernieuwde speelplaats De Ruwiellaan ook voor kinderen met beperking

Vernieuwde speelplaats De Ruwiellaan ook voor kinderen met beperking

De speelplaats aan De Ruwiellaan in het park van openluchttheater Elsrijk is compleet vernieuwd. Het is een natuurlijke speeltuin geworden waar kinderen avontuurlijk kunnen spelen.

Wethouder Floor Gordon opende de speeltuin samen met kinderburgemeester Bana. Het ontwerp en de nieuwe toestellen in de speeltuin zijn samen met kinderen en bewoners uit de buurt bedacht. Er staan nu ook speeltoestellen speciaal voor kinderen met een beperking. 

Wethouder Floor Gordon (Spelrecreatie): “De nieuwe speelplaats aan De Ruwiellaan is heel bijzonder omdat de toestellen allemaal door kinderen uit de buurt gekozen zijn. Wie weet er beter hoe een mooie speeltuin eruit moet komen te zien dan zij? Bovendien is de speeltuin aangelegd met inclusieve toestellen zodat iedereen mee kan spelen.”

Inclusieve speeltuin voor alle kinderen

De speeltuincommissie van de Amstelveense Kinderraad heeft zich ingezet om er een inclusieve speeltuin van te maken. Er staat een rolstoelwip voor kinderen met een beperking en er is een zintuigenroute voor kinderen met een visuele beperking zodat alle kinderen kunnen meespelen. Ook hebben de kinderen gekozen voor schommels, een glijbaan, hutjes en wiebelpalen van natuurlijke materialen. Rondom de glijbaan staan op dit moment nog hekken, deze worden over een maand weggehaald zodat het gras de kans krijgt om te groeien. 

Digitale speelkaart

Kijk voor alle speelplaatsen op de digitale kaart op de website: amstelveen.nl/speelplaatsen. Hier staan ook de speelplaatsen aangegeven met toestellen voor kinderen met een beperking.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS