HomePolitiekAVAVerkiezingsprogramma AVA: 'Maak mix van woningbouw en natuur in buitengebieden bespreekbaar'

Verkiezingsprogramma AVA: ‘Maak mix van woningbouw en natuur in buitengebieden bespreekbaar’

AMSTELVEEN – De partij Actief voor Amstelveen (AVA) wil dat in de toekomst niet alleen wordt gekeken naar hoogbouw in Amstelveen. Wat AVA betreft wordt het bespreekbaar om delen van het Amstelveense buitengebied te benutten voor grondgebonden woningbouw (laagbouw). Dit zou moeten kunnen in een mix van landschap en natuur.

Dat staat te lezen in het verkiezingsprogramma van AVA waarbij wonen net als bij de andere partijen een duidelijke plaats inneemt. AVA durft het in tegenstelling tot veel andere partijen aan om bouwen in het groen weer op de agenda te zetten. “Het is van belang daarbij met alle bewoners en betrokkenen in het buitengebied in gesprek te gaan en te blijven,” onderstreept de lokale partij.

Nadruk op lage segment

AVA constateert dat er een groot tekort is voor ouderen en jongeren in Amstelveen. “Tot dusverre zijn er steeds plannen die boven de bereikbaarheid van jongeren en starters liggen. Daarom vinden wij dat er nadruk moet worden gelegd op het bouwen van woningen in het lage segment van de middeldure sector. In ieder geval met prijzen die voor starters betaalbaar zijn: in de huursector tot maximaal € 850 en in de koopsector tot maximaal € 285.000,” schrijft de partij ambitieus in het verkiezingsprogramma.

Om het monopolie van de huidige wooncorporatie en ontwikkelaars te breken, vindt AVA dat er meer Out of The Box moet worden gedacht. “Daarom pleit AVA voor het oprichten van een Woonfonds, waarin zowel de gemeente, pensioenfondsen en particulieren kunnen beleggen in bouwgrond en aankoop van bijvoorbeeld lege kantoorpanden. Dit in beheer bij een nieuwe gemeentelijke Wooncorporatie.”

Het gehele programma van Actief voor Amstelveen staat hier.

Foto: Voorzitter van de programmacommissie Ben Westendorp overhandigt, onder toezicht van de andere leden programmacommissie Ronald Bouwman en Gonnie van Rietschoten, aan lijstrekker Michel Becker, het AVA verkiezingsprogramma. 

Foto('s):Stefan Toth
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS