Home112Vereniging van eigenaren Galerij moet onderzoek doen naar gevallen beton

Vereniging van eigenaren Galerij moet onderzoek doen naar gevallen beton

De gemeente Amstelveen wil dat de vereniging van eigenaren van een flat aan de Galerij in het Stadshart onderzoekt hoe het mogelijk is dat er beton is losgekomen. Dit leidde zaterdag tot gevaarlijke situaties nadat de brokstukken naar beneden kwamen vallen.

Toezichthouders van de gemeente hebben inmiddels vastgesteld dat er geen gevaar meer is. De loszittende stukken beton zijn namelijk door de brandweer verwijderd. Toch willen de gemeentelijke autoriteiten het zekere voor het onzekere nemen.

Schade herstellen

“Op basis van wat we nu zien is zou er mogelijk sprake kunnen zijn van een constructief probleem”, zegt Raat. “Onderzoek door de vereniging van eigenaren zou hierover uitsluiting moeten geven. Ook vragen we de schade te herstellen.”

De toezichthouders hebben ook andere in de omgeving liggende gebouwen visueel geïnspecteerd en hebben daar geen bijzonderheden aangetroffen.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS