HomeAmstelvenersVerdachte van mishandeling Frédérique mag proces in vrijheid afwachten

Verdachte van mishandeling Frédérique mag proces in vrijheid afwachten

AMSTELVEEN – De 14-jarige verdachte van de mishandeling van de eveneens 14-jarige Frédérique, mag zijn proces in vrijheid afwachten. Dat heeft de raadkamer vandaag bepaald.

Wel is de jongen een aantal voorwaarden opgelegd. Zo mag hij geen contact zoeken met Frédérique en heeft hij een straatverbod gekregen.

Lees ook: VIDEO: Mishandelde Frédérique vooral boos omdat er nu twee proppen in haar neus zitten

De jongen wordt ervan verdacht de 14-jarige Frédérique meerdere klappen in het gezicht te hebben gegeven. Dat gebeurde in een speeltuintje in Amstelveen, nadat ze niet wilde antwoorden op de vraag of ze een jongen of een meisje was. Frédérique brak daarbij haar neus en diverse tanden. Ze moest daarvoor naar het ziekenhuis, maar kon dezelfde avond met haar vader mee naar huis.

De mishandeling maakte veel los. Een actie leverde 30.000 kaarten op. Frédérique was blij met die steun. “Ik weet niet hoe ik hier ooit bedankt voor kan zeggen. Ik word er echt emotioneel van”, zei ze eerder tegen het Jeugdjournaal. Ook zei ze in datzelfde gesprek dat het al wat beter met haar ging. “Een aantal tanden is kapot, maar voor de rest heb ik geen pijn. Ook helemaal niet aan mijn neus.” 

Frédérique deed woensdag haar verhaal bij Humberto. Het meisje is coulant naar de jongen die haar mishandelde en zegt het vooral niet te begrijpen. “Waarom zou je het doen? Vind je het leuk of vind je het stoer? Ik weet het eigenlijk niet,” is haar reactie daar. Frédérique vertelt dat het goed met haar gaat en wil door haar verhaal te delen meer aandacht vragen voor dit soort geweld .

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS