Verdachte bizarre dodelijke steekpartij De Pijp is 29-jarige Amstelvener

AMSTERDAM – Vrijdagavond omstreeks 23.00 uur kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen van een steekpartij in de Amsterdamse wijk De Pijp. Ter plekke werd al snel duidelijk dat er niet alleen op die plek een steekpartij was geweest, maar ook op 4 andere plekken in de nabije omgeving.

Ambulance in kogelwerende vesten (Foto: VTF)

Direct werd er door de politie groots opgeschaald om de verdachte te kunnen achterhalen. Al snel werd een 29-jarige Amstelvener door een hondengeleider van de politie aangehouden. Gezien de ernst van het delict was ook nog de Dienst Speciale Interventies van de politie bij het incident betrokken.

4 gewonden, 1 dode

Een persoon overleed ter plekke (Foto: VTF)

De hulpdiensten rukten massaal uit. Meerdere traumahelikopters en een speciale anti-terreur eenheid van de ambulancedienst kwam ter plaatse om hulp aan de slachtoffers te bieden. Ook droeg het ambulancepersoneel kogelwerende vesten. 4 mensen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand is vooralsnog onbekend. Voor een vijfde slachtoffer kwam alle hulp te laat, deze overleed ter plekke.

Motief vooralsnog onduidelijk

(Foto: VTF)

De politie en het Openbaar Ministerie doen nog onderzoek naar het motief van de dader, maar houden vooralsnog alle opties open. Er zijn echter vooralsnog geen aanwijzingen dat er sprake is van een terroristisch motief. Wel gaat de politie er van uit dat deze verdachte verantwoordelijk is voor alle steekincidenten die er in De Pijp hebben plaatsgevonden.

De 29-jarige Amstelvener is overgebracht naar een politiebureau, waar deze later zal worden verhoord. Op de plaatsen incident wordt uitgebreid sporenonderzoek verricht.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS