Home 112 ‘Verdachte doodschieten Amstelvener in Ecuador is veelpleger’

‘Verdachte doodschieten Amstelvener in Ecuador is veelpleger’

ECUADOR – De politie in Ecuador heeft de identiteit achterhaald van de vermeende moordenaar van de 55-jarige Amstelvener die woensdagavond werd doodgeschoten tijdens een poging tot beroving in Guayaquil.

Lees ook: Amstelvener (55) doodgeschoten bij bar in Ecuador

Dit meldt het AD vrijdagmiddag. De verdachte is Marcos Rosero alias Chucky, een bekende van de politie aldaar. Hij is in de afgelopen jaren meermaals aangehouden vanwege diverse misdrijven en stond vijf keer voor de rechter. Voor zover bekend zou de dader nooit eerder zijn aangehouden voor moord of doodslag.

Ook zou de man onder de lokale bevolking berucht zijn. Ook directe familie van de man zouden bang voor hem zijn. Een paar Tantes zouden de stad daar al ontvlucht hebben. De politie en het OM in Ecuador zijn druk bezig met een aanhoudingsbevel.

Portemonnee

De 55-jarige Amstelvener was in een bar. Hij was in het gezelschap van een in Duitsland wonende Ecuadoraanse, met wie hij naar haar vaderland was gevlogen om elkaar te leren kennen, melden lokale media op basis van politiebronnen. Een handlanger van de moordverdachte kwam de bar binnen en wilde van het handjevol klanten mobieltjes en portemonnees afnemen. Toen ze het tafeltje van de Amstelvener benaderden, zou hij de portemonee van zijn vriendin hebben weggegooid. Hierom zou hij zijn doodgeschoten.

Mobiele versie afsluiten