Home 112 Verdachte Amstelvener (29) geen bekende van politie, dodelijk slachtoffer is 64-jarige man

Verdachte Amstelvener (29) geen bekende van politie, dodelijk slachtoffer is 64-jarige man

AMSTELVEEN – De recherche doet volop onderzoek naar de vijf steekincidenten in de Pijp vrijdagavond laat. De 29-jarige verdachte uit Amstelveen die vannacht is aangehouden is geen bekende van de politie. Het huis van de man is vannacht doorzocht. Daarbij zijn gegevensdragers en een auto in beslag genomen. Over zijn motief is nog niks bekend.

Bij een van de steekpartijen kwam een 64-jarige Amsterdammer om het leven. De andere vier slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis. Drie van hen komen uit Amsterdam, één van de slachtoffers woont in Haarlem. De leeftijden van de slachtoffers zijn tussen de 21 en 28 jaar. Er lijkt geen verband tussen de slachtoffers te bestaan.

Verward

Verschillende getuigen melden aan de politie dat de man verward op hen over kwam. Vandaag wordt de verdachte zelf gehoord. Er zijn tot nu toe geen aanwijzingen gevonden voor een terroristisch motief, maar het onderzoeksteam houdt alle opties open.

Het onderzoek richt zich ook op mogelijk middelengebruik door de verdachte. De enige keer dat de man in aanraking kwam met de politie, is toen hij verkeersovertredingen begin.

Getuigen

De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politiechef en hoofdofficier) is op zaterdagochtend opnieuw bij elkaar gekomen. Daar is weer stil gestaan bij het dodelijk slachtoffer.

In de Pijp zijn ambtenaren van de gemeente Amsterdam en wijkagenten volop aanwezig om de sentimenten en eventuele onrust in de gaten te houden. De politie blijft getuigen oproepen om zich te melden.

Mobiele versie afsluiten