HomeWijkenKeizer KarelparkVeld 3X3 basketball geopend in Keizer Karelpark

Veld 3X3 basketball geopend in Keizer Karelpark

AMSTELVEEN – Amstelveners die een potje 3X3 basketball willen spelen kunnen terecht op het veld aan de Hortensialaan – Duindoornlaan. Wethouder Rob Ellermeijer opende daar 1 maart een nieuwe aanwinst voor het sportaanbod in Amstelveen; een zogeheten 3X3 Legacy Court. “Een mooie locatie waar iedereen welkom is en begeleiding krijgt van Amstelveense jongeren.”

3X3 is een populaire zogenoemde Urban Sport. Het is een laagdrempelige vorm van basketball op een veld met één basket en teams van drie spelers. “Ideaal om met je vrienden of anderen op het veld een team te maken en een potje te spelen”, zei Ellermeijer dinsdag bij de opening. 

Jongeren uit de buurt worden door Stichting 3X3 Unites opgeleid tot lokale rolmodellen; Leaders. Ze krijgen een door NOC*NSF gecertificeerd diploma en zijn verantwoordelijk voor de coördinatie en activiteiten op het plein. “Deze jongeren zorgen ervoor dat er een gemeenschap ontstaat. Het nodigt uit om mee te doen en met gezondheid bezig te zijn. Het is echt een waardevolle toevoeging aan de buurt. De gemeente steunt hun inzet en die van de partners van harte”, aldus Ellermeijer

Betrokkenheid

De eerste lichting 3X3 Leaders zijn pioniers en betrokken. Zij zorgen voor het veld en de omgeving en houden contact met de gemeente over het onderhoud. Hiervoor wordt binnenkort een vervolgconvenant opgesteld. 

Organisaties en ondersteuning

Het 3X3-programma in Amstelveen is een initiatief van Stichting 3X3 Unites en de Amstelveense basketballclub MBCA. Het wordt ondersteund vanuit de Nederlandse Basketball Bond en het lokale Sportakkoord Amstelveen. 

Daarnaast is de Stichting Zorg en Zekerheid vanaf het begin een belangrijke partner van 3X3 Unites. “Bewegen is gezond, maar in teamverband sporten en onderdeel zijn van de 3X3 community, is nog gezonder”, vertelt Kornelis Brouwer van Zorg en Zekerheid. “Zo versterkt ‘onze’ basketbalsport de ontwikkeling van de jongeren en de wijk.”

Het afgelopen jaar zijn twaalf jongeren tussen de 16 en 24 jaar geselecteerd om de opleiding tot 3X3 Leader te volgen. 3X3 Leaders leren verantwoordelijkheid nemen, oplossingsgericht denken en leiding durven nemen. Daarnaast leren ze activiteiten te organiseren en de bewoners van de wijk hierbij te betrekken. Meer informatie is te vinden op www.3X3unites.com 

AANRADERS