HomePolitiekD66Veertien procent Amstelveners stemde op eerste twee dagen: D66 grootste bij scholieren

Veertien procent Amstelveners stemde op eerste twee dagen: D66 grootste bij scholieren

AMSTELVEEN – Veertien procent van de Amstelveense stemgerechtigden heeft de eerste twee dagen van de gemeenteraadsverkiezingen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om vervroegd te stemmen. Vandaag zijn de stembussen nog tot 21.00 uur geopend.

Op het Amstelveen College en het Hermann Wesselink College is al gestemd door een groot aantal leerlingen. Er werd door 590 leerlingen gestemd en dat leverde 567 geldige stemmen op. D66 is onder de leerlingen van het voortgezet onderwijs het meest in trek. Ruim 26 procent bracht een stem uit op de democraten. De VVD is de tweede partij met achttien procent.

Campagne via streamingsdiensten

Opvallend is het grote aantal stemmen voor Goed voor Amstelveen dat bij de schooljeugd de derde plaats pakt. De nieuwe partij van Jaqueline Höcker scoorde bijna vijftien procent van de stemmen en wist vooral op het Amstelveen College te overtuigen. Höcker vertrouwde AAN! afgelopen maandag toe dat haar partij ook campagne heeft gevoerd via streamingsdiensten. Dat lijkt zich in deze jonge doelgroep in ieder geval uit te betalen.

Kijk hier naar de uitslagen van de verkiezingen voor scholieren.

Uitslag Amstelveen College (screenshot scholierenverkiezingen.nl)
Uitslag HWC (screenshot scholierenverkiezingen.nl)
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS